Ostajalla on haasteensa

Olipa aika, jolloin kukaan ei välttämättä myynyt, vaikka olisi halunnut ostaa. Nyt kun jotain ostaa, kylkeen myydään paljon muutakin kuin vain se tavara: silmälasit, kuulokkeet tai tavaran sijasta laina. Haastavaa vai kuinka?

Silmälasit rikkoutuivat ja piti ostaa uudet, ”jotta näkisin paremmin”. Silmälasitarjouksia oli joka liikkeellä. Parhaan tarjouksen antaja sai nyt uuden asiakkaan. Vaihdoin nimittäin liikettä ihan hinnan perusteella. Palvelu oli mitä parasta, valikoimasta löytyivät lasit. Kun sitten hain lasit vahvuuksilla, minulle tarjottiin piilolinssejä, lasinpesunestettä, aurinkolaseja, jos vaikka mitä. Mukaan lähtivät vain silmälasit, hyvät sellaiset.

Kuulokkeet tarvitaan, että työssä pystyy keskittymään. Suuressa liikkeessä olikin tarjouksessa parhaiksi havaitsemani, juuri oikean väriset langattomat, korkearesoluutioiset ja smart listening -ominaisuudella varustetut. Nehän menin ostamaan. Mutta vaikka niissä oli takuu, olisi pitänyt ostaa lisätakuuta, ja jos mitäkin härpäkettä. Halusin kuitenkin kuulokkeet ilman lisiä. Ne ostin – ja vähän kopiopaperia.

Lainoja piti vertailla. Se kävikin hyvin, kunnes sitten päädyin mielestäni hyvään ratkaisuun. Mutta eipäs sitä lainaa sovittuine korkoineen tahtonut pelkästään saada. Olisi pitänyt ottaa lainatuotteita, että selviää siitä lainasta. Nyt tuli jo mieleen mediassa pyörinyt mainos, missä ostoksen päälle tyrkytetään vaikka mitä tavaaa. Mainoksessa se ei ollut totta, mutta todellisuudessa pelkän tuotteen ostaminen alkaa olla haastavaa.

Rillit rikki.
Rillit rikki.
 • 28.05.2018
  • Silmälasit
  • Langattomat kuulokkeet
  • Smart listening
  • Takuu
  • Korkearesoluutio
 • 1 kommentti
*
*
*
seitsemäntoista plus seitsemäntoista numeroissa =
Päivi Nierosvaara29.05.2018
Tunnistan tuon hyvin. Multa hajos työlasit ja työpaikka vaati hankkimaan uudet osoittamastaan liikkeestä. Sitä ennen piti käydä silmälääkärissä. Siitä huolimatta optikko teki silmälääkäriä perusteellisemman näöntarkastuksen. Jotta sain päätelasit oli pakko ajantasaistaa nykyiset peruslasit. Lopputuloksena mulle tulee nyt viidet lasit leasingsopimuksella. Eli maksan seuraavat 3 v laseista 80 euroa kuussa. Ihanan kallista.