Suomalaisessa salibandyssä on vahvuutta

Suomen salibandyjoukkue kuittasi kaikkien aikojen kolmannen kultamitalinsa salibandyn MM-kisoissa Riiassa. Voitto on merkittävä osoitus Suomen vahvuudesta, sillä vastustajana oli lajin alkuperämaan Ruotsin joukkue.

Ottelu oli nautittava, sillä 1990-luvun rökäletappioista ei ollut tietoakaan. Maaleja tehtiin maltilla, tasaiseen tahtiin. Jännitys säilyi aivan pelin loppumetreille. Suomalaisissa katsomoissa riemu repesi voittomaaliin.

Suomi on noussut huipulle tyylillä. Laji on katsojalle ystävällinen, sillä ottelun tiimellyksessä voi keskittyä pelaajien taitoihin pelkäämättä isoja loukkaantumisia. Pelaajat olivat valmentajan mukaan tuoneet harjoitusleirin auringon pelikentälle. Se näkyi.

Katselin vähän tilastoja salibandyn lisenssien määristä. Ruotsissa lisenssejä näytti olevan vajaat 130 000. Suomen tilastoista löytämäni lisenssien määrä lienee puolet ruotsalaisten määrästä. Tyylillä ja taidolla Suomen joukkue pelasi. Siinä on hyvää nostetta Suomelle ja oiva esimerkki tuleville mestareille.

*
*
*
kahdeksantoista plus kolmetoista numeroissa =